Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοθεία - ποια είναι η αλήθεια
Είναι γεγονός οτι ακούγονται συνέχεια ιστορίες για νοθευμένα ποτά, αποκαλούμενα "μπόμπες", που κυκλοφορούν κυρίως στα σημεία νυχτερινής διασκέδασης. Είναι αλήθεια ότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει σε αυτή την φημολογία.

Είναι αυτή η πραγματικότητα όμως ;

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους, βεβαιώνουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα νοθείας αλκοόλ στη χώρα μας και τα «μη κανονικά δείγματα» βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους χαρακτηρίζει ως «μη κανονικά δείγματα», όχι μόνον τα νοθευμένα αλλά και αυτά που έχουν ξεθυμάνει, έχουν διαφορά στις ετικέττες κλπ.

Επειδή το θέμα της νοθείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, στα παρακάτω κεφάλαια θα ενημερωθείτε για τα διάφορα είδη νοθείας και τις συνέπειες που αυτές μπορεί να έχουν τόσο στην υγεία σας όσο και στην τσέπη σας.

Το ενθαρρυντικό συμπέρασμα είναι ότι η νοθεία στην Ελλάδα περιορίζεται κυρίως σε φθηνότερες τουριστικές περιοχές ή σε μέρη με περιστασιακή πελατεία, με κυριότερη μορφή νοθείας αυτή του περιεχομένου των επωνύμων φιαλών με φθηνότερα ποτά.

Τα λίγα κρούσματα νοθείας βέβαια θα πρέπει να εκλείψουν εντελώς.  Το ζητούμενο αναμφισβήτητα είναι η κυκλοφορία και διάθεση στους καταναλωτές μόνο γνήσιων και καλής ποιότητας προϊόντων και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί ή μη φορείς.

Ο καταναλωτής από τη δική του πλευρά, πρέπει να είναι επιλεκτικός στο τι ποτά πίνει και σε ποιο μέρος τα πίνει.

Στους 10 κανόνες θα ενημερωθείτε πως να προφυλαχθείτε από ενδεχόμενη νοθεία