Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι συμβαίνει με το αλκοόλ στο σώμα σας
Το αλκοόλ που περιέχεται στο ποτό σας απορροφάται από το σώμα σας μέσω του στομάχου και των λεπτών εντέρων. Το φαγητό μειώνει το χρόνο απορρόφησης και για το λόγο αυτό το αλκοόλ σας επηρεάζει γρηγορότερα όταν πίνετε με άδειο στομάχι. Για περισσότερες πληροφορίες

Το αλκοόλ μεταφέρεται στο συκώτι από το λεπτό έντερο και στη συνέχεια στην καρδιά, τον εγκέφαλο, τους μύες και άλλους ιστούς. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγα λεπτά. Συνήθως, αν και όχι πάντα, αυτό έχει ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.

Το σώμα μας δε μπορεί να αποθηκεύσει το αλκοόλ και συνεπώς το διασπά. Αυτή είναι η δουλειά του συκωτιού σας. Αρχικά, το συκώτι μετατρέπει το αλκοόλ σε ακεταλδεϋδη (τοξική), στη συνέχεια σε οξύ (ακίνδυνο), το οποίο μετά διαχωρίζεται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Περίπου το 90% - 95% του αλκοόλ που καταναλώνετε διασπάται από το συκώτι, το 5% - 10% αποβάλλεται μέσω των ούρων, της αναπνοής και του ιδρώτα.

Η ικανότητα του σώματός σας να επεξεργάζεται το αλκοόλ εξαρτάται από την ηλικία, το βάρος και το φύλο σας.

Το σώμα σας διασπά το αλκοόλ σε ρυθμό μιας μονάδας αλκοόλ την ώρα. Δεν υπάρχει τρόπος να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία.