Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι είναι το
Binge drinking είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος χωρίς σαφές νόημα. Διαφέρει στην ιατρική και κοινωνική του χρήση, από την κατανάλωση αλκοόλ μέχρι σημείου μέθης, στην γρήγορη κατανάλωση πέντε ή περισσότερων ποτών σε μία περίσταση. Το μέγεθος των ποτών διαφέρει επίσης από χώρα σε χώρα.

Αναφορικά με τη αλόγιστη κατανάλωση του αλκοόλ, μπορεί να είναι χρήσιμο να περιγραφούν οι επιβλαβείς τύποι κατανάλωσης ως «κατανάλωση που οδηγεί σε μέθη» ή έξοδος με σκοπό τη μέθη καθώς και καταγραφή του αριθμού των ποτών που καταναλώνει κάποιος σε ορισμένο χρονικό διάστημα και πλαίσιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει το binge drinking ως κατανάλωση έξι ή περισσότερων ποτών κατά τη διάρκεια μιας περίστασης.

Όποιος κι αν είναι ο ορισμός, η κατανάλωση αλκοόλ μέχρι του σημείου μέθης και η επαναλαμβανόμενη υποβολή του εγκεφάλου στις επιδράσεις από την παρουσία μεγάλων δόσεων αλκοόλ, μπορεί να  βλάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα ακόμη περισσότερο κι από τη συνεχόμενη κατανάλωση αλκοόλ.