Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέψω στο παιδί μου να πιει

Δεν υπάρχει ηλικία που να θεωρείται φυσιολογικό για ένα παιδί να δοκιμάσει κάποιο αλκοολούχο ποτό.

Κάποιοι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να δοκιμάσουν αλκοόλ μαζί τους σε ειδικές περιστάσεις. Άλλοι προτιμούν να μην το κάνουν.

Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ σε μικρή ηλικία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Άλλες όμως έρευνες δείχνουν, ότι οι νέοι που έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ στο σπίτι τους, με σωστούς γονεϊκούς ρόλους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και περισσότερες πιθανότητες να γίνουν σωστοί υπεύθυνοι καταναλωτές.

Είναι όμως στο χέρι σας να αποφασίσετε αν και πόσο μπορεί να πιει το παιδί σας στο σπίτι. Ότι κι αν αποφασίσετε, μείνετε σταθεροί στην απόφασή σας και βεβαιωθείτε ότι το παιδί καταλαβαίνει γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνη η κατανάλωση αλκοόλ.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν την ηλικία στην οποία μπορεί κανείς να αγοράζει και να πίνει αλκοόλ. Επειδή οι ενήλικες πίνουν στο σπίτι δε σημαίνει ότι αυτόματα μπορούν να κάνουν κι εκείνα το ίδιο, κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν.